9 de març 2010

La novia cadáver

Per Yolanda Aguilar - 05/03/2006

Cartell de la pel·lícula

Victor s'ha de casar amb Victoria, un matrimoni de conveniència. Quan el dia de l'assaig de la boda fuig espantat, ressuscita accidentalment una jove novícia morta i es troba que aquesta el reclama en matrimoni. Per a ell, el Més Enllà és una alternativa divertida i colorista a la vida monòtona del seu poble, on la seva promesa també espera que faci honor al compromís matrimonial contret prèviament amb ella.

Podria escriure aquesta critica de genolls davant del ordinador per mostrar la meva admiració per Tim Burton, però a part de ser una inutilitat perquè no em veuríeu, una ja comença a tenir una edat per castigar els seus ossos amb tortures innecessàries.

Si us va agradar Pesadilla antes de navidad, no us podeu perdre aquest treball magistral d’animació Corpse bride (que aquí s’estrena com La novia cadáver). Un triangle amorós encarnat pels dobles animats de Johnny Depp, Helena Bonham-Carter i Emily Watson, els seus actors de sempre. L’última aventura animada d’aquest director de natural despentinat insisteix en els conflictes entre el món dels vius i el dels morts, i permet a Tim Burton i al seu equip posar en marxa la seva imaginació. Burton s’inspira en un conte tradicional rus i recupera moltes de les característiques dels personatges que li van donar l’èxit de crítica i públic en aquella Pesadilla... Els personatges han estat creats simultàniament pel mateix Burton i per Carlos Grangel.

Una pel·lícula d’estètica meravellosa que van des del Gòtic tenebrós amb referències a Gaudí, els pintors simbolistes anglesos i el folklore mexicà. El món dels vius avorrit i grisos, mentre que el món dels morts té l'alegria i el color. Un altre tema destacat és la música d’un altre dels habituals de Tim Burton, Danny Elfman. Hi trobareu tot el que caracteritza la fantasia Burton i que adoren els seus fans. L’amor, la ironia, cançons, números musicals (impressionant la banda dels esquelets), romanticisme, el gust pel macabre...Burton 100%.

Una petita joia que no us heu de perdre. Una estona deliciosa en el món fantàstic d’aquest home que treu romanticisme fins i tot, del món dels morts i que ben segur us farà sortir del cinema amb un somriure als llavis. I si podeu, millor en versió original.

http://www.lafinestradigital.com/critiques/cine/060305noviacadaver.htm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Participa, comenta, proposa... és un espai de debat.